Home » PedicurePlus

PedicurePlus

Gaat u wel eens naar een pedicure als u last heeft van uw voeten (likdoorns of eelt) of  nagels (ingroeiende nagel, schimmelnagel)? Beter is het om deze problemen te voorkomen door uw voeten regelmatig te laten verzorgen. Een vakbekwame pedicure geeft ze de behandeling die ze nodig hebben om een leven lang met u mee te gaan en u te dragen.

Een pedicure spoort klachten op, neemt ze weg en geeft adviezen om verdere problemen te voorkomen. Zij verwijdert eelt en likdoorns, knipt en freest de nagels op de juiste wijze en lost nagelproblemen zoals schimmelnagels op. Voor diabetespatiënten of reumapatiënten is er soms een speciale behandeling nodig als gevolg van hun ziekte.

 

Diabetische voet
Wie diabetes heeft, kan met complicaties te maken krijgen, zoals beschadigingen van het zenuwstelsel en/of aantasting van de bloedvaten. Dit kan leiden tot een verminderd gevoel in de voeten, waardoor u pijn of warmte minder of in het geheel niet meer voelt. Hierdoor is er een grotere kans op infecties of wondjes van de voeten. Omdat de genezing van wondjes vaak moeizamer verloopt, is er kans op complicaties, de diabetische voet genoemd.

 

Reumatische voet
Het is voor mensen met reuma van groot belang dat veel aandacht wordt besteed aan de verzorging van de voeten. 70-80% krijgt voetklachten door deze ziekte en ‘normale’ schoenen passen niet meer goed waardoor lopen extra pijnlijk is. Door goede verzorging voorkomt u complicaties als wondjes, ontstekingen en vergroeiingen.

 

ProVoet_Logo

ProVoet, de Landelijke Organisatie voor de voetverzorger/pedicure, hecht veel waarde aan de professionaliteit en vakkennis van haar aangesloten leden en stelt derhalve voor lidmaatschap bepaalde diploma-eisen. De garantie voor u, als cliënt van de ProVoet Pedicure, is dat men het vak verstaat en wat nog belangrijker is, het vak op een verantwoorde wijze uitvoert.